top of page

 Andres erfaringer

                    Klara

             En Gruppeproces

                    Klaus

                    

Klaus er chef i egen virksomhed og får en dag pludselig hjertebanken og brystsmerter. Lægerne finder, som det eneste, et let påvirket blodtryk. Klaus får medicin, men er bekymret for sit blodtryk og hjerte. Gradvist opdager han, at bekymringer øger blodtrykket og giver hjertebanken, som igen vækker bekymringer for at få en blodprop. En ond cirkel af bekymringer som initierer og forstærker hans symptomer.  Han erfarer at bag brystsmerterne er et stærkt behov for at får mere ro og frihed såvel hjemme som på jobbet. Gradvist opdager han vigtigheden i at tage hånd om egne sansninger.  Idag siger han:  “ Hvis bare jeg havde lært at mærke og tro på mig selv,  ville jeg ikke havde siddet her idag.....men trods alt er jeg glad for den lægelig omsorg jeg har modtaget, samtidig med at jeg valgte at undersøge, hvorfor mine  symptomer dukkede op" 

                  Anette

      

Lyt til Anettes utrolige historie klik på billedet af hende nedenfor.

Anette blev udsat for thalidomid i sin fostertilværelse. Det er et lægemiddel, der blev brugt ved svangerskabskvalme, og som viste sig at forårsage misdannelser hos fostre.

Skærmbillede 2019-04-19 kl. 22.41.52.png

Rapport fra Røde Kors og Gribskov Hjælper Flygtninge:

 

"I dag kom læge, Mette, på besøg Det udviklede sig til noget helt unikt i samspil mellem lægen, kvinderne og ikke mindst ved hjælp fra en Syrisk kvinde blandt gruppens medlemmer som kunne oversætte. Lægen tog udgangspunkt i kvindernes ønsker og der hvor de befandt sig lige nu under hovedtemaet Sundhed. Samstemmende fortæller de om det pres og stress de er udsat for alle døgnets timer. Om deres bekymringer, tab og sorg og fysiske problemer.
Der blev talt meget om egenomsorg, noget som kvinderne næsten havde glemt i en hverdag med utallige hensyn til andre end dem selv! Krigen og bekymringerne ifht til den. De daglige konfrontationer med mediernes beskrivelser af grusomhederne i hjemlandet. Manglende nattesøvn. Hverdagen som husmor. Manglende tid og lyst til manden. Kampen om at få pengene til at slå til. Omsorg for børnene og deres ønsker. Kommunens krav om sprogskole og arbejde osv osv!
Der blev grædt, grinet og danset. Ingen forlod gruppen, alle var der for hinanden.
Der blev talt om hvad de kunne gøre for at få en smule tid til sig selv? Samle tankerne og komme videre!  Hvad gør mig glad?  Alt sammen gode skridt til at blive jobparate og mere fokuserede. Der opstod en større forståelse for sammenhængen mellem den fysiske og psykiske tilstand. Ingen løftede pegefingre! Men anderkendelse og forståelse.
En af de stærkeste gruppesammenhænge jeg har deltaget i.
Er helt høj! "
Hanne 

En ung  sensitiv kvinde har en traumatiserende oplevelse i forbindelse med en kompliceret fødsel, og udviklede efterfølgende tiltagende dødsangst. Hun kom ofte og var bekymret for om hendes forskellige kropslige

symptomer kunne være tegn på kræft. Hun blev opereret utallige mange gange indtil hun gennem opmærksomheds træning fik en forståelse for, hvordan angst og frustrationer initierede hendes smerter. Hun lærte gradvist at balancere sin angst og ophørte med de mange operationer, og besluttede sig for igen at blive gravid

          Maria Teresa

Oversat fra engelsk: "Fra min barndom til begyndelsen af mit voksenliv, led jeg under spiseforstyrrelser, søvnrædsel, og brystsmerter.Hverken lægen eller hospitalsundersøgelser kunne forklare hvorfor. Gradvist forsvandt disse gener, men senere fik jeg pludselig nærbesvimelses  tilfælde.  Det blev kaldt  “Piccolo Male”  en mild form for epilepsi, selvom jeg aldrig var besvimet. De efterfølgende 2 år fik jeg dagligt stærk medicin, som tappede mig for energi og livslyst. Tilsidst kontaktede jeg en homeopath. Han kunne ikke se nogle "fejl" i mit EEG og fandt at jeg var en rask ung kvinde.   Mine symptomer skyldtes panikangst som stammede fra mine egne krav til mig selv om at skulle håndetere min fars alkoholisme og PTSD. Mine personlige oplevelser motiverede  mig til at blive Naturopath. Du kan læse mere om my her (på engelsk)

www.amazon.com/Maria-Teresa-De-Donato-PhD/e/B019G68L8Q

Identiteten er efter ønske skjult med andre navne, med mindre andet er oplyst.

When we acknowledge our actual state of being

the first step towards healing is taken

bottom of page