top of page

En holistisk tilgang

"I det øjeblik jeg accepterer en tilstand, jeg befinder mig i, fornemmer jeg, at noget slipper, og jeg oplever mig selv og verden på ny"

METTE_MAJA_MOURITSEN_20230509_005_edited_edited_edited_edited.jpg

Om Mette Maja Mouritsen 

 

Jeg har arbejdet som læge i 31 år, heraf 15 år som praktiserende læge. Herudover er jeg uddannet som psykoterapeut, mindfulness-instruktør, akupunktør og forfatter.

Da jeg var praktiserende læge, mødte jeg mange patienter med eksistentielle problemer, som jeg ikke var klædt på til at håndtere med min lægefaglige viden, det stressede mig.  I 2006  begyndte jeg derfor at praktisere mindfulness og nogle år senere startede jeg på en 4 årig psykoterapeutisk uddannelse. Det fik mig til at begynde at rette opmærksomheden mere indad. Samtidig begyndte jeg at facilitere mindfulness grupper med mine patienter efter arbejdstid. Det var mennesker med forskellige alder, køn og lidelser. De forandringer og helings processer, der opstod i disse mennesker, påvirkede mig og mit syn på mit hidtidige lægearbejde. Det var medvirkende til, at jeg i 2013 afhændede min lægepraksis.

Siden da har jeg formidlet mine erfaringer om sammenhænge mellem krop, sind og bevidsthed.

Kroppen har en medfødt evne til at hele sig selv og genvinde balancen, og vejene dertil er lige så mangfoldige, som vi er mennesker her på jorden.

Men vi er meget mere end vores krop, vi er også den vågne bevidsthed, der iagttager, kroppen, følelserne, tankerne og vores adfærd. 

Mit største ønske er, at ethvert menneske må erkende sin oprindelige natur og den fred og glæde og de helende kræfter, der er heri.

Derfor opfordrer jeg mennesker til at lytte- og spørge indad og at være tilstede i livet nu og her.

Her taler jeg om det bevidsthedsskifte, der ændrede ,it liv og måde atogså møde ue verden på. you tube her 

METTE_MAJA_MOURITSEN_20230509_001_edited.jpg

Mød mig  i "Den Blinde Vinkel"

Hvor Ole Vadum Dahl interviewer mig 

bottom of page